Contact
+31 (0)6 1807 1113

Taal

Veel gestelde vragen

Hieronder veel voorkomende vragen en antwoorden die Bali Vakantie Verhuur/Bali Renting (hierna te noemen B.V.V.) ontvangt
Heeft u zelf nog een andere vraag? Neem gerust contact met ons op

Wie zit er achter B.V.V.

B.V.V is een middel-groot verhuurbedrijf en wordt gerund door Joop van Pruijssen en zijn dochter Suzanne. Als eigenaar van een eigen villa op Bali heeft Joop van Pruijssen BVV in ruim 10 jaar opgebouwd tot een bedrijf met meer dan 60 villa’s. B.V.V. helpt u graag met het samenstellen van uw droomvakantie.

Van wie zijn de villa’s die B.V.V verhuurd?

Alle villa’s in het bestand van B.V.V. hebben verschillende Nederlandse, Belgische en Indonesische eigenaren. B.V.V treedt op als bemiddelaar tussen de eigenaar en de huurder.

Hoe kan ik contact opnemen met Bali Vakantie Verhuur/Bali Rent Villa’s?

U kunt contact opnemen via ons contactformulier of kunt u ons mailen. Wilt u liever iemand direct spreken, dit kan op iedere werkdag, ook op zaterdag van 09.00 uur tot 20.00 uur via 06 18071113 of 0416 279546

Is een visum vereist voor Bali?

een visum is weer nodig.
U kunt een visum kopen op het vliegveld van Denpasar. De kosten zijn 25 euro, 30 USA of 500,000 IRP.
Een visum voor een langere periode dan 30 dagen is verkrijgbaar bij de Indonesische ambassade in Den Haag. www.visa4indonesia.nl. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat nog minimaal een half jaar geldig is na uw vertrek uit Indonesië.

Is Bali veilig?

Bali is zeer veilig. De sociale controle op Bali is groot en daardoor is er op Bali geen of bijna geen criminaliteit of onveiligheid. In het zuiden, waar meer toeristen komen, is het ook wel veilig maar is het verstandig toch wat alerter te zijn. Bij de villa’s is een beveiliger aanwezig. Niet vanwege de onveiligheid, maar omdat de plaatselijke overheid wenst/eist dat de villa-eigenaren de lokale bevolking aan een baantje helpen.

Welke luchthaven heeft Bali?

Bali heeft 1 internationale luchthaven, Ngurah Rai Airport in Denpasar. Het vervoer van en naar de luchthaven kan Bali Vakantie Verhuur,in overleg met de eigenaren, voor u regelen.

De rit van de luchthaven naar het Noorden duurt ongeveer 2,5 uur.
De rit van de luchthaven naar het Oosten duurt ongeveer 2 uur.
De rit van de luchthaven naar het Midden duurt ongeveer 1 uur.
De rit van de luchthaven naar het zuiden duurt ongeveer 45 minuten.
Deze tijden zijn richttijden. Het komt zeer regelmatig voor dat u moet wachten op een ceremonie. Ceremonies gaan altijd voor….

Welk geld neem ik mee naar Bali?

De nationale munt is de Rupiah (IDR). Kijk voor de actuele koere op internet. U kunt in de omgeving van de villa’s geld opnemen uit de geldautomaten (ATM) met uw betaalkaart of creditcard. U kunt ook euro’s meenemen en deze omwisselen in Rupiahs. Deze euro’s kunt u ook op heel veel plaatsen in Bali omwisselen bij de zg money-changers.
In Bali wordt nog heel veel cash betaald, dus is het goed om altijd geld op zak te hebben. In grotere winkels en restaurants kunt u ook met uw creditcard betalen.

Kan ik een fiets, scooter 0f auto huren?

U kunt ook een fiets, scooter of auto huren huren. Van tevoren reserveren is mogelijk, maar u kunt dit ook regelen met de helpdesk van de villa waar u verblijft. Op Bali rijdt men links. Als u geen ervaring heeft met het links rijden dan adviseren wij u niet zelf auto te rijden. Er zijn wel verkeersregels op Bali maar die zijn wat anders dan bij ons. U zult echter zien dat men op Bali heel wat meer rekening houdt met de medeweggebruiker. U heeft voor het rijden met een scooter en of auto een internationaal rijbewijs nodig. Dit kunt u verkrijgen bij de ANWB.

Wat voor stopcontacten zijn er?

De elektriciteit in de villa is 220V. De stopcontacten zijn uitgevoerd volgens de Europese standaard. U kunt uw eigen apparatuur zonder problemen gebruiken.

Beschikken de villa’s over een internetverbinding?

Bijna iedere villa beschikt over Wifi. U kunt gratis en onbeperkt gebruik maken van het internet via deze Wifi-verbinding met meerdere computers en telefoons, maar houdt u er rekening mee dat de snelheid niet dezelfde is als u in Nederland gewend bent

Wat is de beste periode om op Bali te verblijven?

Het weer op Bali is meestal heerlijk. Bijna iedere dag is het heerlijk zonnig en warm. Het veelal warme weer wordt aan de kust aangenaam getemperd door een heerlijk verkoelende zeewind. De moesson zorgt voor een hoge luchtvochtigheid, soms wel 95 procent in de regentijd. De regentijd duurt ongeveer van November tot april. Maar ook op Bali is het weer aan het veranderen. De regentijd verschuift meer naar December. Het noorden en het oosten van Bali zijn de droogste delen van het eiland en zelfs tijdens de regentijd vallen de regenbuien meestal mee. Hierdoor zijn in principe alle maanden van het jaar geschikt voor een goed verblijf op Bali.

Wat is de beste vlucht/vliegmaatschappij?

Het is op dit moment nog niet mogelijk rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Bali te vliegen. Er is altijd nog een tussenstop nodig, hoewel enkele vliegtuigmaatschappijen aangeven rechtstreeks te vliegen. De meest bekende maatschappijen die naar Bali vliegen zijn: Garuda Indonesië, Singapore Airlines, KLM, Cathay Pacific.
Als u de aanbiedingen in de gaten houdt en de goede connecties kiest kunt u voor een acceptabele prijs met veel comfort en service met een vliegtijd tussen de 16 en 20 uur op Bali zijn.

Wat kost uw verblijf op Bali?

Bali is gelukkig nog steeds redelijk goedkoop. Uit eten gaan met een drankje kan nog steeds voor € 7,50 / €10.00 p.p. Geïmporteerde dranken zijn erg duur. Een redelijke fles wijn kost al snel € 16,00 om maar niet te spreken van sterkere dranken. Op Bali kunt u wel plaatselijk gemaakte dranken kopen. Die zijn een stuk goedkoper en vaak ook goed. Vlees, fruit en groenten zijn redelijk goedkoop, ongeveer de helft van wat u in Nederland daarvoor betaalt.

De taal

De taal in Indonesië is Bahasa Indonesia. De Balinees spreekt vandaag de dag wat Engels echter niet veel. Het personeel van de villa’s, gidsen en chauffeurs spreken over het algemeen goed Engels.

Is Bali veilig/ongedierte?

Slangen, schorpioenen, ratten, muizen, muggen en kakkerlakken komen natuurlijk voor op Bali. Het blijft een tropisch klimaat. Als u echter gewoon oplet, net als u doet in Nederland, vormen ze geen bedreiging voor uw gezondheid. Het eten op Bali in restaurants en warungs is doorgaans goed, u ondervindt weinig problemen hiermee. Het eten op een pasar wordt afgeraden.

Hoe staat het met medische voorzieningen?

In Bali zijn voldoende EHBO-posten, doktoren, artsen, tandartsen en ziekenhuizen, voor het geval u wat overkomt. Mocht u echter specialistische hulp nodig hebben dan zijn er zeer goede westerse ziekenhuizen in Denpasar.

Wat moet ik naar Bali meenemen?

Zo min mogelijk kleding (liefst katoen) voor gebieden met een tropisch klimaat, slippers, misschien wandelschoenen, zonnebrandcrème en badkleding. De meeste zaken en artikelen zijn op Bali voordeliger dan in Europa, Singapore of Kuala Lumpur. Mocht u iets vergeten zijn dan kan u dat kopen op Bali en vaak een stuk goedkoper dan in Nederland. We adviseren dan ook, maak het u zelf makkelijk en neem zo min mogelijk mee. Wel handig is een simlock-vrije telefoon mee te nemen. U koopt op Bali een SIM-kaart en beltegoed voor al € 5,–. U belt dan erg goedkoop tegen lokale kosten.

Welke reisdocumenten heb ik nodig?

Als u korter dan 30 dagen in Indonesië verblijft, is een visum niet meer nodig. Bij een langer verblijf dan 30 nachten gelden andere regels. Zie hiervoor de diverse sites over visa. Let er op dat er nog minimaal twee lege z.g. pagina’s in uw paspoort zitten en dat uw paspoort moet bij terugkomst in Europa nog minstens zes maanden geldig is.

Welke inentingen heb ik nodig?

Inentingen zijn niet verplicht voor uw bezoek aan Bali. Wij raden u dat echter wel aan. Op Bali heeft u geen medicatie voor malaria nodig. Voor de nodige inentingen kunt u zich het beste wenden tot de GGD of uw huisarts. Tropische ziekten komen in Bali bijna niet voor. De meeste gasten gebruiken geen preventieve medicijnen. Het is wel van belang dat u zich beschermd tegen de zon. Goede zonnecrème met minimaal factor 20 bevelen wij aan.

Wat kunt u eten op Bali?

In principe kent Bali tegenwoordig alle keukens. Ook in de villa’s kunt u eten wat u wilt. U betaalt voor de boodschappen en het personeel zal al het mogelijke doen om een uitstekende warme maaltijd voor u te bereiden. het personeel is het best in de Indische gerechten. Op Bali is alles te verkrijgen van kip, rundvlees, tonijn, varken, snapper en gamba’s, het is er allemaal. Als u wilt is er voor ontbijt gewoon brood te verkrijgen en ook kaas, vleeswaren, jam en boter. Natuurlijk is er op Bali heerlijk fruit te verkrijgen, met een beetje geluk plukt u het zelf uit de tuin.

Tijdsverschil

Het is in Nederland en Belgie in onze zomertijd 6 uur en in de wintertijd 7 uur vroeger dan op Bali.

Staan uw vragen/de antwoorden niet op deze lijst?
Neem contact op en wij informeren u per ommegaande.